Grundlovstale 2012
Improviseret (delvis) Grundlovstale - derfor artiklen fra Sylvia Leonhardt
Grundlovsfest 2012
Af Sylvia Leonhardt 6.6.2012
Med fare for at gentage mig selv må jeg sige at det er godt at bo på Bogø. Ikke alene har vi mange gode og hyggelige traditioner; vi er også ofte meget heldige med vejret! Dette års grundlovsfest var ingen undtagelse. Hverken hvad gælder hygge eller godt vejr. Jeg tror at mange – incl. yours truly – overvejede om man nu også havde lyst til at tage turen da vejret jo den sidste uges tid har været kedeligt, halvkøligt og blæsende. Jeg havde i hvert fald hørt flere udtale sig om manglende lyst. Men det skulle vise sig, at omend overmåde mange havde pyntet cykler, biler mm og vovet sig ud for at deltage i dette særegne arrangement, hvis lige - så vidt jeg ved - ikke findes andre steder i Danmark.

Vi startede som vanligt ved Den gamle Rytterskole, hvor Postorkestret underholdt – og det gjorde de godt. Vi manglede dog – var vi nogle der syntes – at blive ”sendt af sted” til musik.

I skoven blev der sunget fællessang og vi glædede os alle til at høre Jytte Abildstrøm tale. Vi kan desværre ikke her bringe et manuskript, idet der ikke findes et sådant (tror vi da ikke). Jytte Abildstrøm talte om livet, om livsglæden, om at være ved godt mod og i det hele taget om moral og etik, krydret med en historie af H.C. Andersen, et digt af Halfdan Rasmussen med meget mere. Hun var veloplagt og lattermild. Fru Abildstrøm høstede stort bifald.

Formand Thorstein tog herefter ordet. Årets donationer og påskønnelsesprisen skulle uddeles. Donationer gik til Bogø Fyr og til Mia Gerdrup. Sidstnævnte blev så mindeligt bedt om at købe et nyt kamera idet man synes at de sort/hvide billeder hun gang på gang bringer i Tidende bør opgraderes til farvefotos! Påskønnelsesprisen gik til Bogø Vareturservice.

Præmier for flotteste og sjoveste køretøjer blev fordelt som følger: sjoveste børnekøretøj: Smilla. Flotteste børnekøretøj: en blå cykel med bonderoser i cykelkurven (desværre fik vi ikke oplyst navnet på pigen). Flotteste voksenkøretøj: Jesper Heien og sjoveste voksenkøretøj: Søren Bach med venner der ikke alene havde pyntet traktor og anhænger flot men også var gennemførte i deres udklædning – skal vi kalde dem bondefolk, eller Amish?

Tre kurve var udloddet på grundlovskortene og de to af disse blev ikke afhentet på dagen. Disse to numre er 562 og 713 og de heldige kan afhente deres præmie i Dagli’Brugsen.

Endnu en vellykket grundlovsfest var til ende - for de fleste. Nogle af os var så heldige at have modtaget en invitation til et måltid der iflg. en kogebog af ældre dato med titlen ”Mærkedage” er det måltid man spiser Grundlovsdag: Flæskesteg med nye kartofler, brun sauce og agurkesalat og til dessert rødgrød med fløde. Skulle måltidet have karakter, skulle alle kokkehuer tages i brug. Babette – go home